جی پی اس مولتی فرکانسه

نقشه یو تی ام

جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم

با استفاده از جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم، نقشه برداری با دقت بالاتری صورت می گیرد و نقشه یو تی ام تهیه شده از معابر، خیابانها، جاده ها، کوه یا رودخانه ها و منابع دیگر نیز به صورت دقیق انجام می شود.

گیرنده مولتی فرکانس شمیم
گیرنده مولتی فرکانس شمیم

امروزه سامانه ناوبری جهانی (GNSS) به عنوان ابزاری کارآمد جایگاه ویژه ای را در عرصه علوم مهندسی به خود اختصاص داده است، تعیین دقیق موقعیت، سرعت، قابلیت اطمینان بالا تا حد زیادی مدت زمان کار نقشه بردار را کوتاه کرده و باعث افزایش بهره وری گردیده است.

چنانچه این اطلاعات در سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS ذخیره شوند، میتوان از قابلیت های این سامانه جهت تجزیه و تحلیل های متفاوت استفاده نمود که امروزه استفاده از دستگاه GNSS به همراه سیستم GIS برای استفاده بهتر از منابع و پیاده سازی سیستم های پشتیبان تصمیم گیر کاربرد فراوان دارد.

در گذشته برای نقشه برداری و قراول‌ روی به مکانهایی با ارتفاع بالا نیاز بود تا با استقرار در آن بتوان نسبت به برداشت نقاط و عوارض و نقشه برداری اقدام نمود ولی با وجود دستگاه جی پی اس این امکان فراهم شده که با فواصل بیشتر، ایستگاهها را مستقر کرده و دیگر محدودیت های خط دید جهت قراول‌روی ایستگاهها، وجود نداشته باشد.

گیرنده GNSS در نقشه برداری
گیرنده GNSS در نقشه برداری

گیرنده GNSS در نقشه برداری سواحل و آبراه ها نیز کاربرد دارد. این تکنولوژی علاوه بر تولید نقشه های دقیقتر هیدورگرافی به دریانوردان برای تغییرات عمق و خطرهای احتمالی در زیر آب، در مواقع لزوم هشدار می دهند. سازندگان پل ها و سکوهای نفتی نیز از جی پی اس برای بررسی های دقیق تغییرات هیدروگرافی استفاده می کنند.

فارغ از استفاده گسترده GNSS در بخش های نظامی یکی دیگر از کاربردهای غیر نظامی بحث کاربرد آنها در تعیین جابه‌جایی شبکه های میکروژئودزی است. در این کاربرد به اندازه گیری و رفتارسنجی شبکه های میکروژئودزی سازه های حساس مانند سد پرداخته می شود. به منظور سنجش میزان حرکات هر سازه چندین نقطه پیرامونی و نقطه نشانه در محدوده و روی سازه به صورت پیلارهای بتنی ساخته می شود سپس نسبت اندازه گیری دقیق آنها در بازه‌های زمانی اقدام و تغییرات ثبت و محاسبه خواهدشد.

سامانه شمیم چیست؟
سامانه شمیم چیست؟

نقشه برداران می توانند با گیرنده GNSS در کوله پشتی و یا با سوار کردن آن بر روی وسایل نقلیه، فرآیند جمع آوری اطلاعات دقیق و سریع را انجام دهند، که برخی از این سیستم ها به صورت بی سیم با گیرنده های مرجع به منظور ارائه مستمر اطلاعات مورد نیاز تصحیح خطا در ارتباط هستند که این امر باعث افزایش دقت به صورت بر خط خواهد شد که سطح بهره وری اکیپ های نقشه برداری را بسیار افزایش می دهد.

سامانه شمیم چیست؟

سامانه شمیم، یا به تعبیر کامل شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت ها سامانه ای است که اطلاعات موقعیت دقیق اراضی و حدود املاک کشور توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در آن ثبت گردیده و افراد دارای مجوز می توانند با استفاده از این اطلاعات، اقدام به تهیه نقشه های کاداستری با دقت بسیار بالا نمایند.

سامانه شمیم
سامانه شمیم

مطابق قانون جامع حد نگار یا کاداستر، واحدهای ثبتی باید نقشه‌ یو تی ام تفکیکی ارائه شده توسط تقاضا کنندگان را پس از تایید سازمان،  مستند تهیه صورت جلسه تفکیکی قرار داده و پس از تطبیق عرصه ملک با سند مالکیت و پایان کار ساختمانی و وارد کردن نقشه تفکیکی در سامانه کاداستر، اقدام به تفکیک ملک نمایند.

اهداف سامانه شمیم

با هدف تفکیک هر چه دقیق تر املاک از یکدیگر و جلوگیری از اختلافات حقوقی مربوط به ورود املاک به محدوده املاک مجاور، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال هزارو سیصد و نود و پنج اقدام به راه اندازی پروژه شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت ها به اختصار شمیم نمود. در جریان اجرای این پروژه، 144 ایستگاه دائم بر روی ساختمان واحدهای ثبتی این سازمان در سرتاسر کشور نصب گردید که داده های مشاهداتی خود را برای سرور مرکزی سازمان ارسال نموده و سرور نیز این اطلاعات را بر روی سامانه اختصاص یافته به این پروژه یعنی سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ذخیره می نماید.

از آنجا که نقشه برداری از کلیه اراضی کشور با استفاده  سامانه شمیم با دقت بسیاری زیادی انجام گرفته و این امر همراه با مزایای متعددی برای کشور بوده و با توجه به اینکه تنها افراد خاصی، حق استفاده از امکانات این سامانه را داشتند. به منظور اجرایی ساختن پروژه سامانه یکپارچه املاک ( شمیم )، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، اقدام به نصب ایستگاههای دائم بر روی ساختمان واحد های ثبتی خود در سرتاسر کشور نمود.

ایستگاه ها به صورت پیوسته داده های مشاهداتی خود را درمورد املاک اعم از اینکه دارای سند عادی یا رسمی بوده باشد، برای سرور مرکزی سازمان ارسال نموده و سرور مرکزی پس از پردازش اطلاعات و تصحیح آن ها، این اطلاعات را به سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارسال می نماید.

مزایای سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:

  1. افزایش دقت در مشخص کردن حدود اراضی و املاک نسبت به یکدیگر و جلوگیری از تضییع حقوق مالیکت افراد بر املاک.
  2. فراهم کردن اطلاعات دقیق مرتبط با زمین شناسی و استفاده از این اطلاعات توسط سازمان ها و نهادهای دولتی مربوطه در مطالعات مرتبط با حوادث طبیعی از جمله جا به جایی گسل، زلزله وسیل و ساخت سدها و سازه های بزرگ.
  3. تسریع و افزایش دقت در تهیه نقشه های کاداستر املاک زراعی و روستایی که تداخل مربوط به آن ها در سال های اخیر، بخش بزرگی از پرونده های موجود در سیستم قضایی را تشکیل داده است.

سامانه شمیم یا شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت ها جهت تحقق برنامه کاداستر و یکپارچه سازی املاک راه اندازی گردید. در صورتی که در امور ثبتی و کاداستر املاک فعالیت داشته باشید می دانید که اختلافات ثبتی و حدود اربعه مشکلاتی را برای مالکین بوجود آورده بود.

سخت افزار سامانه شمیم
سخت افزار سامانه شمیم

با راه اندازی این سامانه و یکپارچه سازی حدود املاک و کاداستر بخش زیادی از مشکلات ثبتی و مالکیتی رفع خواهد شد. سامانه شمیم علاوه ‌بر تعیین دقیق حدود اربعه املاک، می‌تواند در بسیاری از حوزه‌های مهندسی و اجرایی مورد استفاده قرار گیرد.

اجزا تشکیل دهنده سامانه شمیم

سامانه شمیم، سامانه ای است که اطلاعات موقعیت دقیق اراضی و حدود املاک کشور توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در آن ثبت گردیده، به نحوی که کلیه سازمان ها و نهادهای دولتی و برخی از اشخاص دارای مجوز از جمله کارمندان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می توانند با استفاده از این اطلاعات، اقدام به تهیه نقشه های کاداستری با دقت بسیار بالا نمایند.

  1. شبکه کورس مرجع GNSS
  2. مرکز ارائه سرویس و پشتیبانی
  3. بخش کاربران توسط گیرنده روور.

دقت سامانه شمیم

دقت تعیین موقعیت آنی تحت شبکه وابسته به فاصله گیرنده مولتی فرکانس روور ( Rover) از نزدیک‌ترین ایستگاه کورس است. دقت قابل دریافت با استفاده از سامانه شمیم در شرایط دریافت ماهواره های GNSS 1cm + 1ppm می باشد. تراکم مناسب ایستگاه‌های یک شبکه جی ان اس اس از اصول مهم جهت حصول دقت برای تعیین موقعیت می باشد.

فاصله بین ایستگاه‌های مرجع یک شبکه کورس(مرجع) حدود 70 کیلومتر در نظر گرفته می‌شود. با توجه به دقت مورد نیاز میتوان از روش های مختلف دریافت تصحیحات از سامانه شمیم اقدام نمود. سامانه شمیم شبکه‌ای از ایستگاه‌های مرجع دائمی در کشور است که دارای مختصاتی معلوم بوده و تعیین موقعیت تحت شبکه را فراهم می‌نماید. علاوه ‌بر تدقیق اطلاعات مکانی املاک که از اهداف سامانه شمیم است، استفاده از این شبکه در زمینه‌های متنوعی اعم از نقشه‌برداری راه، سد، پل و مطالعات زلزله و فرونشست، به کار گرفته می شود.

سرور مرکزی سامانه شمیم داده‌های مشاهداتی ایستگاه‌ها از طریق شبکه به سرور ارسال شده و پس از پردازش در سرور مرکزی، تصحیحات مربوطه جهت تعیین موقعیت آنی دقیق به گیرنده‌های روور متصل به سامانه ارسال می‌شود. مسئولیت پشتیبانی از سرور مرکزی و ایستگاه‌های مرجع جهت بررسی و برطرف نمودن مشکلات سخت‌ افزاری و نرم‌ افزاری پیش‌آمده اعم از معیوب شدن گیرنده‌ های مرجع ، قطع شدن ارتباط ایستگاه‌ ها با سرور مرکزی، اختلال در ارسال تصحیحات به کاربران و … بر عهده بخش ارائه سرویس و پشتیبانی است.

سامانه شمیم به سه گروه از کاربران خدمات ارائه می‌دهد:

گروه اول: کارمندان سازمان اداره ثبت اسناد و املاک کشور.

گروه دوم: افراد برون‌ سازمانی.

گروه سوم: عموم افرادی است که در حیطه نقشه‌ برداری فعالیت دارند.

صرفا کاربران گروه اول و دوم اجازه فعالیت در حوزه کاداستر را داشته و داده‌ های ارسال شده از طریق حساب کابری این افراد در سرور مرکزی ذخیره شده و امکان اعتبارسنجی برای آنها وجود دارد.

کاربران گروه سوم صرفا به صورت رایگان می‌توانند از خدمات تعیین موقعیت آنی سامانه شمیم در کارهای نقشه‌ برداری بهره ببرند.

دقت سامانه شمیم چه میزان است؟

در تعیین موقعیت آنی  این نکته حائز اهمیت است که دقت گیرنده روور(جی پی اس شمیم) وابسته به فاصله آن از نزدیک‌ترین ایستگاه مرجع است. اگر از به روزترین دستگاه‌های جی ان اس اس برای ایستگاه‌های مرجع و گیرنده روور استفاده شود، می‌توان در حالت آر تی کی تحت شبکه دقتی در حد 8mm + 0.5ppm را انتظار داشت.

در حال حاضر برای سامانه شمیم دقتی برابر با 10mm+1ppm در نظر گرفته می‌شود، به طوری که دارای دقت ثابت 10mm و دقت متغیر 1ppm است. دقت ثابت یعنی اینکه در شرایط کاملاً ایده‌آل، حداکثر دقت سامانه، 10 میلی‌ متر خواهد بود. اما مفهوم دقت متغیر 1ppm این است که علاوه‌ بر دقت ثابت، به ازای هر 1 کیلومتر (1 میلیون میلی‌متر) فاصله روور از نزدیک‌ترین ایستگاه مرجع، دقت تعیین موقعیت به اندازه 1 میلی‌متر کاهش می‌یابد.

البته باید در نظر داشت که دقت بیان شده در بازه یک سیگما (1σ) با قابلیت اطمینان 67 درصد است، در صورتی که دقت دو سیگما (2σ) قابلیت اطمینان 95 درصد را داراست. بر همین اساس، اگر گیرنده‌ ای در فاصله 35 کیلومتری از ایستگاه مرجع سامانه شمیم قرار داشته باشد، انتظار می‌رود دقت یک سیگما 4.5cm و دقت دو سیگما 9cm را داشته باشد.

یکی از شرایط مهم در ایده‌آل بودن یک شبکه جی ان اس اس، کیفیت تراکم ایستگاه‌های آن شبکه است. فاصله مناسب برای یک شبکه حدود 70 کیلومتر در نظر گرفته می‌شود. که در بدترین حالت، کاربر روور نهایتاً در فاصله 35 کیلومتری از یک ایستگاه قرار خواهد داشت. در چنین شبکه‌ای می‌توان در هر نقطه به دقتی بهتر از 10 سانتی‌متر دست یافت.

سامانه ناوبری جهانی (GNSS)

امروزه سامانه ناوبری جهانی (GNSS) به عنوان ابزاری کارآمد جایگاه ویژه ای را در عرصه علوم مهندسی به خود اختصاص داده است، تعیین دقیق موقعیت، سرعت، قابلیت اطمینان بالا تا حد زیادی مدت زمان کار نقشه بردار را کوتاه کرده و باعث افزایش بهره وری گردیده است.

گیرنده های GNSS مولتی فرکانس انقلاب عظیمی در تعیین موقعیت عوارض طبیعی و مصنوعی ایجاد کرده و با توجه به کارایی و دقت آن روز بهروز شاهد گسترش کاربردهای آن در امور مختلف زندگی خود هستیم. کاربردهای آن در نقشه برداری ، ژئودوزی ، تعیین جابجایی و تغییر شکل پوسته زمین و ابنیه فنی و ناوبری وسایط نقلیه هوایی ، دریای ، زمینی و… است.

  1. از مزایای استفاده از گیرنده مولتی فرکانس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  2. صرفه جویی در زمانِ تعیین موقعیت ایستگاه ها
  3. توانایی انجام کار در هر شرایط آب و هوایی و استفاده از آن در شب یا روز
  4. توانایی ارتباط همزمان با چند ماهواره و تعیین موقعیت آنی با دقت بسیار بالا وجود دارد.

با توجه به نکات یاد شده برتری با GNSS در فواصل کوتاه و بلند نسبت به روشهای زمینی روشن است.

از جمله کاربردهای این سیستم می توان موارد زیر را نام برد.

  1. نقشه برداری کنترل ژئودتیکی
  2. تلفیق با سیستمهای اطلاعات جغرافیایی
  3. نقشه برداری املاک یا کاداستر
  4. مسایل ژئو دینامک
  5. مسایل مهندسی و کنترل دقیق
  6. ناوبری دقیق درخشکی، ژئودزی
  7. فتوگرمتری و سنجش از دور
  8. بکارگیری GPS در استخراج معادن
  9. ناوبری

GNSS یک سیستم چند منظوره است که از تلفیق آن با یک سیستم مختصات و مجموعه ای از اطلاعات جغرافیایی، یک نقشه ایجاد می شود و ترکیب آن با نقشه عملیات ناوبری را آسان می سازد .GNSS  همواره با یک نقشه رقومی ، یک سیستم اطلاعات جغرافیایی و یک ارتباط رادیویی در مجموع یک سیستم دستور و کنترل را بوجود می آورد.

کاربرد های جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم

نقشه برداری کنترل ژئودتیکی

یکی از وقت گیرترین و پر هزینه ترین کارهای نقشه برداری است که با استفاده از GNSS می توانیم در زمان کمی انجام دهیم:

  1. بررسی و تجزیه و تحلیل شبکه های
  2. ترمیم و بهبود شبکه های موجود و با گسترش آنها
  3. تعیین ارتفاع و تعیین ژئویید
  4. ایجاد یک گروه جدید از نقاط کنترل با دقت مطلوب

البته بیشتر در شبکه های ژئودتیکی مسطحاتی می توان از GNSS و با روش استاتیک استفاده کرد تا دقت مطلوب حاصل گردد.

تلفیق GNSS و سیستم های اطلاعات مکانی GIS

سالهاست که این تفکر ایجاد شده که GNSS و GIS  فقط در کنار هم معنی می دهند و هر یک قابلیت های دیگری را تایید و تکمیل می کند. با گذر صنعت GIS از گردآوری داده ها به نگهداری داده ها پیوند این دو فن آوری گستر خواهد یافت. گرچه GIS در گردآوری اطلاعات ارزش و کارایی خود را ثابت کرده است اما از این به بعد گردآوری و نگهداری اطلاعات تواماً انجام خواهد گردید .GNSS  این اطمینان را به متخصصان GIS  می دهد که داده ها دقیقتر و سریعتر در اختیار آنان قرار گیرد. همچنین GPS ابزار قوی برای پشتیبانی سیستم های اطلاعات جغرافیایی GIS است. با در نظر گرفتن دقت های مورد نظر GNSS اطلاعات پیوسته ای از موقعیت نقاط در تمام مقیاس های مورد نیاز ارایه می کند.

کاربردهای مهندسی و کنترل دقیق

یکی از پر کاربردترین ابزار برای کارهای مهندسی نقشه برداری به شمار میرود. از آنجا که فواصل بین نقاط در اینکاربرها کوتاه است. میتوان با روشهای معمول GNSS به دقتهای در حد میلی متر دست یافت برخی از کاربردها ی GNSS در این زمینه به شرح زیر است:

الف- تعیین نقاط کنترل ژئودینامیکی برای کارتوگرافی،GNSS، فتوگرمتری، مطالعات ژئوفیزیکی، تعیین موقعیت در هیدروگرافی.

ب- کنترل پیوسته حرکات هدف مورد نظر با اندازهگیری مداوم:

  1. نشست زمین( مثلاً مناطق معدنی یا محل استخراج آبهای زیر زمینی)
  2. ریزش دیواره ها و رانش کوه ها
  3. ساخت سد و بررسی بستر آنها
  4. نشست سازه هایی نظیر سدها وپلها
  5. نشست ساختمانها

ج- پیاده کردن شبکه های محلی برای کنترل پروژهای مهندسی در:

  1. پیاده کردن و خط دهی به دستگاه های حفاری در تونلها
  2. ایجاد شبکه های ساخت پل و سد
  3. ساخت جاده و بزرگراه ها
  4. آبراه ها

کاربرد جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم هیدروگرافی

کاربرد هیدروگرافی GNSS به دلیل تعیین موقعیت آنی وپیوسته که با دقت بسیار زیاد صورت میگیرد بسیار وسیع وبسرعت در حال توسعه است. برای مثال امروزه در هیدروگرافی برای تعیین موقعیت لحظه ای قایق که در هرلحظه عمق را از عمقیاب می خواند ازGPS استفاده میشود.

برحسب دقتهای مورد نیاز میتوان سه حالت زیر را در این کاربردها ذکر کرد:

  1. ناوبری دقیق در آبهای ساحلی.
  2. تعیین موقعیت کشتی.
  3. موقعیت و سرعت در اندازه گیریهای کوچک مقیاس.

ب: دقت متوسط) حدود 1 تا 11 متر در موقعیت با سرعت 11 متر در ثانیه:( هیدروگرافی )

  1. تهیه نقشه قعر دریا برای مقاصد علمی.
  2. واسنجی سیستمهای ترانسپورندر)دستگاه کوه یاب دریایی.
  3. تعیین موقعیت سنجشگرها و نمونه گیری از زیر زمین در جستجوی منابع معدنی.
  4. پهلوگیری کشتی در اسکله.

ج: دقت زیاد(کمتر از 11 متر در موقعیت مختصاتی و ارتقاعی با سرعت 11 متر در ثانیه) – هیدروگرافی دقیق

  1. کنترل حجم رسوبات پشت دریاچه سدها و خوردگی در رودخانه ها و اسکله ها.
  2. راهنمایی و کنترل فوری دستگاه استخراج شن و ماسه.
  3. پشتیبانی مهندسی ساحلی.
  4. کنترل پیوسته و دقیق ارتفاع و صفوف شناور و اسکله ها.

کاربرد جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم در فتوگرامتری

بکارگیری GPS در فتوگرامتری در مواردی که نیاز به تعیین موقعیتهای زمینی است به صرفه جویی در وقت و هزینهکمک میکند مانند:

الف: تعیین مختصات دقیق نقاط کنترل زمینی. تعیین این نقاط از طریق روشهای معمول GPSصورت میگیرد که با توجه به دقت مورد نیاز در تعیین مختصات نقاط از گیرنده های مختلف و روشهای مطلوب استفاده میشود.

ب: هدایت و ناوبری هواپیماهای فتوگرامتری)نقشه برداری هوایی( که در بیشتر موارد از حالت تفاضلی و ارتباط رادیویی کمک گیرند.

ج: تعیین مختصات و توجیه صفحه استقرار سنجشگر

این مورد که حالت خاصی از تعیین موقعیت دوربین به منظور استفاده در مثلث بندی هوایی است اهمیت خاصی دارد.

جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم در مهندسی معدن

شرکت زغال سنگ آمریکای شمالی برای موقعیتهای چشمگیر خود در کاهش هزینه های عملیاتی سالانه در معادن جنوب تگزاس مدیون سیستم نوین کنترل ماشین با سیستمGNSS  است. در این معادن سیستم جدید بکار گرفته شده است اساس کار این سیستم بر کنترل ماهواره ای وسایل نقلیه قرار دارد. با استفاده ازGNSS رانندهای بلدوزر بدون استفاده از تجهیزات نقشه برداری قادرند ماشین و تیغه انرا کنترل نمایند.

با استفاده از سیگنالهای GNSS ارسالی ماهواره سیستم تعیین موقعیت GNSS که دقت ترازیابی آن در حد سانتی متر است همزمان موقعیت قرارگیری وسایل نقلیه و تیغه های آنها را با توجه به طراحی اولیه می توان مشاهده وتعیین نمود.

با مقایسه وضع موجود با طراحی اولیه،رسیدن به وضعبت بهینه خاکبرداری یا خاکریزی را با هدایت وسیله نقلیه وتیغه آن در جهت های مناسب به سادگی امکان پذیر می سازد.

جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم در کاداستر

تعریف کاداستر از نظر فدراسیون بین المللی کاداستر( FIG) چنین تعریف شده است : سیستمی که وضعیت املاکملکی )غیر منقول( یک منطقه را مشخص می کند بطوری که تمام اطلاعات اندازه  و محدوده زمین و نحوه ثبت  خصوصیات ملک در آن مشخص باشد. در نقشه برداریهای ثبتی و با توجه به شهری بودن و متراکم بودن عوارض و هم دقت بالا و سرعت عمل می تواند رای اضافه کردن نقاطی با فواصل کوتاه از 1تا 11 کیلومتر جهت متراکم سازی شبکه ها استفاده شود.

مشکل اصلی در این نوع عملیات وجود ساختمانها، درختها، پلها ونظایر آنها است که باعث عدم دریافت امواج توسط گیرنده می شود. این موانع بیشتردر مناطق شهری ودرنقشه برداریها املاک ومستقلات مشهود است.

در صورت چنین موانعی باید نقاطی را که می توان با  GNSS تعیین موقعیت نمود انتخاب و موقعیت بقیه نقاط را با استفاده از زاویه یاب و طول یاب معمولی بدست آورد. البته باید دقت کرد که زاویه Cut of angle گیرنده را طوری تعریف کرد که خطای چند مسیری کمترین تاثیر را بر روی مشاهدات داشته باشد. استفاده از رو ایست- رو را درحالتی که مانعی وجود نداشته باشد و در غیر اینصورت از روش ایستایی سریع می توان استفاده کرد.

کاربرد ژئو دینامیکی جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم

  • تحلیل حرکتهای منطقه ای پوسته زمین
  • کنترل محلی دقیق تغییر شکل و نشست زمین
  • تحلیل حرکتهای قاره ای صفحات پوسته و تغییر شکل آنها در مقیاس زمین. دستگاه های بستیار پیشترفته نقشه برداری از قبیل سیستم هایGNSS/GPS و توتال استیشن های دقیق موجب برداشتت سریع ودقیق مشتخصات خواسته شده در امور ثبتی میگردند. سپس اطلاعات جمع آوری شده در ابزارهای قدرتمند نظیر کنترلرها و یا نرم افزارهای دفتری پیشترفته مورد پردازش قرار می گیرد
فهرست