دوربین نقشه برداری (توتال استیشن) چیست؟
توتال استیشن یا دوربین نقشه برداری (total station) در برگردان انگلیسی به معنای ایستگاه جامع می باشد. توتال استیشن یا دوربین نقشه برداری در نقشه برداری ساختمانی و راهسازی برای برداشت جزییات، پیاده کردن دقیق عوارض بر روی زمین استفاده می شود. همنین در نقشه برداری صنعتی، مشاهدات محل وقوع حادثه توسط اداره پلیس، بازجویان محل جنایت، کسانی که به طور آزاد صحنه جنایت را باسازی می کنند و شرکت های بیمه مورد استفاده قرار می گیرد.
دوربین توتال استیشن(دوربین نقشه برداری) ترکیبی از تئودولیت الکترونیکی (transit)، فاصله یاب الکترونیکی (EDM) و نرم افزار قابل اجرا در یک کامپیوتر خارجی است.
از شما کاربر گرامی دعوت می شود در گروه تلگرامی با حضور مهندسین نقشه بردار حضور داشته باشید جهت کسب تجربه و ارتباط با مهندسین نقشه برداری کل کشور و بحث و تبادل نظر حول مسائل ذیل:
· تحلیل تجهیزات نقشه برداری
· آموزش نقشه برداری اجرایی
· آموزش نرم افزارهای نقشه برداری
· مشاوره خرید تجهیزات نقشه برداری
· آگهی کار و کاریابی شغل مهندسی نقشه برداری
لینک گروه تلگرام مهندسی ژئوماتیک (گردهمایی بزرگ مهندسان نقشه بردار) بزرگترین گروه تلگرامی مهندسی نقشه برداری کشور با حضور بالغ بر 15000 عضو.
جهت جوین شدن به گروه تلگرام نقشه برداری و کلیک روی لینک ذیل فیلتر شکن خود را روشن نمایید.
لینک گروه تلگرام
فروش انواع تجهیزات نقشه برداری
فروش انواع توتال استیشن(دوربین نقشه برداری) :
کمپانی سندینگ ( توتال استیشن سندینگ سری آرک 5 پرو و آرک 6 پرو)
لایکا ژئوسیستم ( دوربین نقشه برداری سری فلکس لاین جدید TS03-TS07-TS10 و سری پلاس TS02-TS06-TS09)
فروش انواع گیرنده(جی پی اس) مولتی فرکانسه
کمپانی E SURVEY ( گیرنده مولتی فرکانسه مدل E100-E300-E600)
کمپانی ساوت ( گیرنده مولتی فرکانسه ساوت مدل G1 PLUS و NEW G1 PLUS)
فروش انواع تراز یاب(دوربین نیوو) لیزری و اپتیکی
کمپانی ساوت ترازیاب SOUTH مدل NL-Z32
کمپانی سندینگ ترازیاب SANDING مدل SL-C32
فروش انواع متر و تراز لیزری
متر لیزری PRONIVO مدل PND58
متر لیزری CST/berger مدل LT-160
تراز لیزری خطی PRONIVO مدل PNXT
فروش انواع لوازم جانبی تجهیزات نقشه برداری
سه پایه، ژالن، منشور، می نی منشور، شاخص (میر)، متر چرخدار
آلفا مپ آماده ارائه تجهیزات نقشه برداری مدرن و ابزار آلات مهندسی ساختمان به صورت آکبند و کارکرده به مشتریان محترم می باشد. محصولات نقشه برداری ما مناسب برای کارهای مهندسی، نقشه برداری و ساخت و ساز می باشد. چنانچه تجهیزات دست دوم یا آکبند با قیمت مناسب و گارانتی معتبر مورد نیاز شما بود، با تیم فروش آلفا مپ برای سفارش و مشاوره خرید تجهیزات نقشه برداری تماس بگیرید.
کارشناس فروش تجهیزات نقشه برداری آلفا مپ: 09121768754
گروه نقشه برداری آلفا مپ با ارائه به روز ترین تجهیزات نقشه برداری از کمپانی های مطرح اروپایی و چینی آماده ارائه انواع تجهیزات نقشه برداری به کاربران محترم می باشد.
تجهیزات نقشه برداری کمپانی های لایکا،ساوت، سندینگ(توتال استیشن های سری آرک)، و کمپانی e survey
فروش تجهیزات نقشه برداری کارکرده و دست دوم
توتال استیشن، تئودولیت، ترازیاب، گیرنده مولتی فرکانسه GNSS/GPS، متر لیزری و سایر تجهیزات نقشه برداری می باشد که با سرویس کامل، گواهی نامه و سه ماه گارانتی ارائه می شوند.
با توجه به تغییرات و فروش تجهیزات در انبار ما در صورت نیاز به هرگونه تجهیزات نقشه برداری از جمله گیرنده مولتی فرکانس شمیم، دوربین توتال استیشن(دوربین نقشه برداری)، تراز یاب و … با کارشناس آلفا مپ تماس بگیرید.
خرید و تعویض تجهیزات نقشه برداری کارکرده
ما در گروه آلفا مپ تجهیزات نقشه برداری کارکرده شما را با قیمت بالا خریداری می کنیم. همچنین در صورت نیاز به تعویض تجهیزات نقشه برداری با تجهیزات مدرن می توانید روی گروه ما حساب کنید.
فروش دوربین نقشه برداری لایکا سری فلکس لاین
دوربین نقشه برداری لایکا سری فلکس لاین مدل ts02-ts06-ts09
فروش دوربین نقشه برداری لایکا سری فلکس لاین پلاس
دوربین نقشه برداری لایکا سری پلاس مدل ts02-ts06-ts09
فروش دوربین نقشه برداری لایکا سری فلکس لاین 2022
دوربین نقشه برداری لایکا فلکس لاین جدید 2021 مدل ts03-ts07-ts10
فروش دوربین نقشه برداری لایکا سری TCR
مشاوره خرید توتال استیشن های لایکا
توتال استیشن های سری Tc لایکا که لیزر ندارند در صورتی که تلسکوپ بزرگ باشند، توسط نرم افزار امکان فعال کردن لیزر آنها وجود دارد. توجه داشته باشید از نظر سخت افزاری هیچ تغییری در توتال استیشن ایجاد نمی شود. در توتال استیشن های سری Ts که ساده هستن و لیزری نیستند امکان فعال کردن لیزر وجود دارد.
دو راه قانونی و غیر قانونی وجود جهت لیزری کردن توتال استیشن:
راه قانونی فعال کردن لیزر توتال استیشن:
خرید کد لایسنس و وارد کردن به دوربین نقشه برداری می باشد. این مورد را نمایندگی ها و افرادی که بتوانند کد لایسنس لیزر را خریداری کنند، می توانند انجام بدهند. به این نکته توجه کنید که هیچ تغییری در سخت افزار دوربین نقشه برداری ایجاد نمی شود.
راه غیر قانونی فعال کردن لیزر توتال استیشن:
در راه غیر قانونی فعال کردن لیزر دوربین نقشه برداری که در ایران نیز معمول است. فعال کردن لیزر دوربین با کپی کردن شماره سریال دستگاه مشابه مدل مورد نظر روی دستگاه ساده می باشد. سپس تعویض Ic program دستگاه و کپی کردن نرم افزار دستگاه لیزری. توجه داشته باشید بعد از انجام این عملیات شماره سریال دستگاه تغییر میکند و اصالت دستگاه زیر سوال میرود، زیرا بورد دوربین توتال استیشن دستکاری شده است.
جعل هویت دوربین نقشه برداری
در اکثر مواقع بعد از لیزری کردن غیر قانونی توتال استیشن و تغییر شماره سریال اصلی دستگاه، یک لیبل جدید چاپ می کنند و جایگزین لیبل اصلی می کنند. در واقع با این کار هویت اصلی دوربین نقشه برداری از بین می رود. این کار مثل این کار می ماند که شماره شاسی یک خودرو تغییر کند.
در مواردی هم دیده می شود که این دوربین های نقشه برداری را به عنوان لیزر فابریک به فروش می رسانند. در صورتی فعال کردن لیزر مورد تایید است که دوربین نقشه برداری دستکاری نشده باشد و اصالتش زیر سوال نرفته باشد، و با کد لایسنس لیزر دوربین توتال فعال شده باشد صد در صد مورد تایید است. خرید دوربین های نقشه برداری لایکا کارکرده که اکثرا هم تبدیلی و جعلی هستند(تبدیل از ۰۲ به ۰۹ و …) جعل لیبل و ic program ،تبدیل کردن دستگاههای سرقتی(دقت کنید دستگاههای سرقتی به ندرت پیدا می شوند).
در این موارد اکثرا ادعا می شود توتال استیشن واردات و استوک اروپا است که با توجه به کارکرد دستگاه این امر منطقی نمی باشد.جهت مشخص شدن کارکرد توتال استیشن می توان توسط دانگل از دوربین ریپورت گرفت. در ریپورت از توتال استیشن کارکرد واقعی آن مشخص می شود، حتی تعداد خاموش روشن شدن.
در این موارد لیبل را جعلی چاپ میکنند و ic program یه دستگاه که مشخصات آن دستگاه در سایت لایکا موجود است ،روی دوربین نقشه برداری ست میکنند،این کار تشخیص جعلی بودن دستگاه را سخت میکند. تجربه خرید دستگاه جعلی را برخی همکاران داشتند متاسفانه. توجه داشته باشید هزینه تعمیر بسیار بالای این دوربین های نقشه برداری، خرید این دستگاهها را غیر منطقی میکند.فقط پول EDM سری TS بیشتر از 1000 دلار هست ، قیمت قطعات دیگر را فاکتور بگیرید که هر کدام بیشتر از ۳۰۰ دلار هست.
موارد اشاره شده راجع به توتال استیشن های جعلی می باشد که هویت نامشخص دارند. در صورتی که از شرکت معتبر خرید داشته باشید این دست مشکلات پیش نخواهد آمد. البته هستند شرکت های معتبر با 40 سال سابقه که دوربین نقشه برداری TS02 را با تبدیل کردن به TS09 به یک شرکت در اصفهان فروختند و زیر بار مسئولیت و جعل نرفتند.
خرید توتال استیشن های جعلی چه مشکلاتی را ایجاد می کند
در صورت خرید توتال استیشن های جعلی در واقع اصالت شماره سریال از بین رفته است و تعداد کثیری دستگاه با همین شماره سریال وجود دارد. در صورت سرقت دستگاه شما عملا پیدا شدن توتال استیشن شما غیر ممکن است. همچنین این موضوع بار حقوقی برای شما به همراه خواهد داشت.
البته توجه داشته باشید در برخی موارد راجع به دوربین های نقشه برداری مدل TS02 بدون لیزر در صورتی که مالک آن دوربین نقشه برداری تمایل به لیزری کردن دستگاه داشته باشد توسط تیم ما انجام می شود. لیزری کردن دوربین نقشه برداری در دو پکیج فعال کردن با لایسنس و نرم افزار به دلخواه مشتری انجام می شود. اما یک نکته مهم که رعایت می شود حفظ شماره سریال اصلی دستگاه می باشد که نگهداری می شود و در سند دوربین نقشه برداری درج می شود. همچنین فعال کردن لیزر دوربین نقشه برداری توسط لایسنس به نفع مالک است.
توجه داشته باشید کلیه توتال استیشن های دست دوم ارائه شده گروه نقشه برداری آلفا مپ دارای تاییدیه اورجینال بودن دستگاه هستند. جهت احترام به حقوق مشتریان آلفا مپ توتال استیشن های ارائه شده ما دارای مهلت تست یک هفته ای می باشند.
در لینک ذیل فایل پی دی اف تجربه خرید توتال استیشن تبدیلی را مشاهده خواهید کرد( تبدیل توتال استیشن TS02 لایکا به TS09 لایکا)
تجربه تلخ خرید دوربین نقشه برداری جعلی
فروش توتال استیشن سندینگ مدل آرک ۵ پرو-آرک 6 پرو
توتال استیشن سندینگ مدل آرک ۵ پرو مجهز به دو نمایشگر از نوع آلفانومریک با نور زمینه آبی می باشد. استاندارد ضد آب IP67، کمپانساتور دو محوره، تراز الکترونیکی و شاقول لیزری. توتال استیشن سندینگ مدل آرک ۵ دارای حافظه داخلی با ظرفیت ۴ میگابایت و قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه جانبی SD تا ظرفیت ۳۲ مگابایت را دارد
وجه تسميه شركت Leica geosystems
هاینریش ويلد (1877-1951) گلاروس، سوئیس، یک طراح پیشرو از ابزار ژئودتيكي نجومی، کار خود را به عنوان یک كمك نقشه بردار آغاز كرد. در سال 1908، پس از اختراع یک فاصله یاب نظامی زایس را متقاعد به ساخت آن كرد، ويلد به شهرستان جنا آلمان نقل مکان کرد و رئیس شعبه جدید زایس مسئول ابزار نقشه برداری، GEO شد.
ويلد پس از جنگ جهاني اول به سوئيس بازگشت و در آوريل 1921 با سرهنگ جاكوب و دكتر فلومس و كمك سرمايه داران سويسي شركت هنريش ويلد را در دره راين تأسيس كرد ولي در اوايل سال 1930 ارتباط او با اين شركت قطع و به زوريخ بازگشت شروع به طراحي ابزار براي شركت كرن دراو پرداخت و در سال 1937 تبديل به شركت ويلد هربورگ شد.
شركت ويلد هربورگ در سال 1987 با شركت توليد كننده تجهيزات اپتيكي و عكاسيErnst leitz و سال1988 با شركت kern ادغام شدند و سال 1989 نام wild leitz ag را انتخاب كردند و در سال 1990 اين نام به Leica تغيير كرد. علت تغيير نام اين برند هم از ويلد هربورگ به نام لايكا به اين خاطر بود.
سه حرف اول اسم فاميل leitz كه lei ميشود و دو حرف اول اسم دوربين( camera ) كه ca ميشود در مجموع Leica نام گذاري شد. كمپاني لايكا هلدينگ در سالهاي 1996 به بخشهاي كوچك تَر تقسيم شد و در زمينه پزشكي و مهندسي ابزارآلات توليد نمود و لايكا ژئوسيستم در سال 1997 و لايكا ميكروسيستم در سال 1998 تأسيس شد و در أواخر سال 2005 شركت سوئدي hexagon لايكا ژئوسيستم را خريداري نمود.
kern
wild heerburgg
reichert Jong
Cambridge instruments
دوربین نقشه برداری لایکا ژئوسیستم
توتال استیشن های سری لایکا محصول کشور سوئیس بوده و پرفروش ترین انواع توتال استیشن ها در ایران هستند. چرا که دارای طرز کار و منوهای بسیار ساده و User Friend بوده و هم نسبت به انواع توتال استیشن های اصلی دیگر قیمت های بسیار مناسب دارند. این سری از دستگاهها در دو مدل TS02 و TS06 از سوی کمپانی لایکا جایگزین مدل های قبلی یعنی TC407 و TC805 شده است که از لحاظ دقت و سرعت بسیار قوی تر از مدل های قبلی خود هستند.
در این سری توتال استیشن های جدید دو مدل بلوتوس دار Bluetooth و بدون بلوتوس تولید می شود و قابلیت اتصال فلش مموری USB Cool Disk در طراحی دستگاه می باشند. توتالهای TS02 و TS06 و TS09 و لایکا در سه نوع : معمولی ،پاور و اولترا تولید شده که نوع پاور بدون منشور دارای لیزر با برد ۴۰۰ متر و نوع اولترا بدون منشور دارای لیزر با برد ۱۰۰۰ متر می باشد.نحوه کار با دوربین های سری TS شبیه دوربین های سری TC می باشد با اندکی تفاوت.
توتال استیشن لایکا سری پلاس
لایکا سری متنوع از تجهیزات نوین نقشه برداری را برای کاربردهای مختلف از نقشه برداری توپوگرافی گرفته تا پروژه های اجرایی راه، تونل، سد سازی و … در اختیار کاربران قرار می دهد. می توان از مدل های موجود بر حسب نیاز فنی و اجرایی خود انتخاب نمود و ویژگی هایی از قبیل کیبورد طرف دوم، برد طولیابی بدون رفلکتور، نور راهنمای EGL و … را در زمان نیاز بر توتال استیشن انتخابی اضافه کرد.
در سری جدید Plus نرم افزار تغییر عمده ای نداشته است. منوی گرافیکی و تنظیمات دسته بندی شده از جمله تفاوتهایی می باشند که به چشم کاربر آمده و کار با دستگاه را راحت تر کرده اند. مهمترین تغییر در نرم افزار، ارائه دو روش جدید محاسباتی در برنامه ترفیع و همچنین اعمال خودکار دمای اندازه گیری شده سنسور توتال به تصحیحات طول می باشد
TS02Plus
کاربرد در نقشه برداری های عمومی و ساختمانی
نسل جدید توتال های TS02 از نظر فیزیکی دچار تغییرات عمده ای شده اند تا حدی که تلسکوپ دستگاه کاملاً تغییر کرده و به لحاظ ساختار ظاهری و ساختار ماژول اندازه گیری فاصله، تحول اساسی پیدا کرده است. تغییر رنگ تلسکوپی، خارج از محور قرار داشتن چشمی نسبت به لنز و پیچ فوکوس بزرگتر و کاربردی تر عمده ترین تغییرات ظاهری قابل مشاهده در این توتال استیشن هاست. این دستگاهها در دو حالت ساده (بدون لیزر) و با لیزر 500 متر ارائه شده و دیگر از امکان افزودن درب کناری حرفه ای با قابلیت ارتباط بلوتوث و مموری استیک و کابل تخلیه Mini USB بهره مند نمی باشد.
TS06Plus
انعطاف پذیری چشمگیر
کاربرد درنقشه برداری در پروژه های اجرایی و عمرانی
در این سری صفحه نمایش با رزولوشن بالا و صفحه کلید آلفانومریک، پورت های ارتباطی بلوتوث و Mini USB، قابلیت تخلیه با فلش مموری و نرم افزارهای قدرتمند
Reference Arc
Road 2D، COGO
ویژگیهای منحصر به فردی را برای استفاده در انواع پروژه های اجرایی از قبیل راهسازی، ساخت تاسیسات، ساخت مجتمع های ساختمانی و صنعتی و… ایجاد کرده است. درب کناری حرفه ای با قابلیت تخلیه بوسیله بلوتوث، پورت Mini USB و فلش مموری بصورت پیش فرض می باشد.
TS 09Plus
با دقت و عملکرد تضمین شده در پروژه های حرفه ای با کاربرد در پروژه های تخصصی صفحه نمایش رنگی از نوع لمسی، دقت های زاویه ای متنوع 1 تا 5 ثانیه و صفحه کلید با نور پس زمینه، نرم افزار های
Road 3D
Traverse
، منوی گرافیکی جدید و بسیاری قابلیت های دیگر این سری را به بهترین انتخاب برای پروژه های حرفه ای از قبیل: مسیر، ساخت تونل، ساخت و پیاده سازی سازه های صنعتی، پروژه های راه آهن و … تبدیل کرده است. در دو سري ts06 و ts09 سري پلاس برنامه تونل قابل خريداري ميباشد
ویژگی های توتال استیشن لایکا:
کیفیت بسیار بالا
ساختار فنی و مهندسی قوی
استفاده از تکنولوژی روز
راحتی کاربر در استفاده از دستگاه
دوربین توتال استیشن لایکا
دوربین نقشه برداری لایکااز محبوبیت قابل توجهی در بین جامعه مهندسین نقشه بردار و عمران برخوردار میباشد. دوربین های توتال استیشن مانند سایر ابزارهای تخصصی روز دنیا از تجهیزاتی نرم افزاری و سخت افزاری بهره می برند. سيستم این دستگاه ها بر مبنای تئوری های مربوطه طراحی و ساخته شده اند.توتال اسیتشن ها دارای این قابلیت اند که همان عملیات پیچیده و زمان بر نقشه برداری را به طور یک جا و با سرعت و راحتی بیشتری انجام دهند. استفاده از دستگاه های توتال استیشن به همراه نرم افزارهای خاص ترسیم نقشه، اجزای تشکیل دهنده یک سیستم نقشه برداری اتوماتیک را بوجود می آورند.می تواند راهی مطمئن برای دستیابی سریع و آسان جهت تهیه نقشه باشد.
TST = Total Station Theodolite
EDM = Electronic Distance Measurement
مهندس نقشه برداری می تواند توسط توتال استیشن زوایا و فواصل بین محل دستگاه و نقاطی که باید برداشت شوند را تعیین کند. به کمک روش مثلث بندی، زوایا و فواصل می توانند برای محاسبه مختصات موقعیت های حقیقی (X،Y،Z مسطحاتی و ارتفاعی) نقاط برداشت شده و یا موقعیت دستگاه از نقاط مشخص، در حالت مطلق مورد استفاده قرار گیرند. داده ها می توانند از توتال به کامپیوتر انتقال داده شوند و نرم افزار کاربردی، نقشه محل نقشه برداری شده را ترسیم می کند.
دوربين های توتال استیشن همانطور که از اسمشان مشخص میباشد در لغت به معناي ایستگاه جامع و در اصطلاح به معنای دستگاه جامع می باشند.یعنی دستگاهی که قادر به انجام تمامی عملیات در ایستگاه های نقشه برداری می باشد. توتال استيشن لایکا ی سوئیس یكی از برندهای معروف بازارهای جهانی و ایران میباشد
ویژگی دوربین های توتال استیشن لایکا
با ظهور این دوربین ها عملیات فیزیکی طاقت فرسا و بعضا بسیار خطرناک تا حدود زیادی کاهش یافته است.از طرفی دیگر با توجه به قابلیت های دیجیتالی این نوع دوربینها حجم محاسبات نیز کاهش چشمگیری داشته است. با این حال ممکن است تمامی قابلیت های این دستگاه ها کاربردی نباشند و یا کاربرد آنها عمومیت نداشته باشند.
دوربين های توتال استیشن ابزاری هستند که اندازه گیری لمب افق و قائم را به صورت دیجیتالی و رقومی نشان می دهند. ضمنا این سیستم ها شامل یک طولیاب الکترونیکی می باشند آنها همزمان مي توانند با اندازهگیری زاویه، فاصله را نیز اندازه گیری می نمایند. دستگاههای توتال استیشن شامل برنامه های مختلف نقشه برداری میباشند که در پروژههای عمرانی و نقشه برداری مورد استفاده قرار می گیرند.
بعضی از توتال استیشن ها شامل GPS می شوند که این دو فناوری را ترکیب می کند تا بتواند از مزیت هر دو آنها (GPS = بین نقاط برداشتی نیازی به دید مستقیم ندارد و توتال استیشن قدیمی = مشاهدات به وسیله این دستگاه در مقایسه با GPS به خصوص در محور عمودی از دقت بیشتری بر خوردار است) بهره برد و از خطا و زیان هر یک از آن ها (GPS = دقت پایین در راستای عمودی و بدون قرارگیری روی نقطه دقت کمتر می شود و توتال استیشن = نیاز به دید مستقیم دارد و باید نسبت به یک نقطه مشخص یا یک خط بین دو نقطه یا نقاط بیشتر توجیه شود) بکاهد
مکانیزم اندازه گیری
بیشتر دستگاه های توتال استیشن مدرن، توسط ابزار نوری-الکترونیکی که بارکدهای دیجیتال بسیار دقیق حکاکی شده روی دیسک ها یا سیلندرهای شیشه ای چرخان در داخل دستگاه را اسکن می کنند، زوایا را اندازه گیری می کنند. با کیفیت ترین توتال استیشن ها توانایی اندازه گیری زوایا با دقت کمتر از ۰٫۵ ثانیه کمانی را دارند. توتال استیشن های ارزان با درجه ساختمانی زوایا را با دقت ۵ یا ۱۰ ثانیه کمانی اندازه گیری می کنند.
اندازه گیری فاصله با یک مایکرویو مدوله شده یا سیگنال حامل مادون قرمز بهبود یافته است، که این سیگنال به وسیله یک گسیل کننده solid-state کوچک که در قسمت نوری دستگاه قرار دارد، تولید شده و توسط شی بازتاب می شود. الگوی مدولاسیون در سیگنال بازتاب شده توسط یک کامپیوتر که در داخل توتال استیشن قرار دارد خوانده و تفسیر می شود.
فاصله، به وسیله فرکانس های چندگانه گسیلی و دریافتی و همچنین با شمارش تعداد صحیح طول موج های هر فرکانس تا نقطه مورد نظر تعیین می شود. بیشتر توتال استیشن ها از یک منشور شیشه ای به عنوان بازتاب کننده سیگنال EDM استفاده می کنند و می توانند تا چند کیلومتر را اندازه گیری کنند. اما بعضی از دستگاه ها بدون رفلکتور هستند و می توانند فاصله هر شی با رنگ روشن را تا چند صد متر به سادگی اندازه گیری کنند
روش کار طولیاب در توتال استیشن
EDM توتال استیشن می تواند فواصل را با دقت ۱/۱۰ میلیمتر یا ۱/۱۰۰۰ فوت اندازه گیری کند. اما دقت بیشتر وسایل نقشه برداری زمینی یک میلیمتر یا ۱/۱۰۰ فوت است. بعضی از توتال استیشن های مدرن، رباتیک هستند. یعنی این امکان را به اپراتور می دهند که دستگاه را از یک فاصله به وسیله کنترل از راه دور هدایت کند. با این خصوصیت دستگاه، دیگر نیازی به شخص نگهدارنده منشور (رفلکتور) روی نقطه ای که باید برداشت شود نیست. اپراتور خود، رفلکتور را نگه می دارد و دستگاه توتال استیشن را از نقطه برداشتی کنترل می کند
دوربین نقشه برداری (توتال استیشن)، یک دستگاه اندازه گیری زاویه است ، همچنین به عنوان یک تئودولیت شناخته می شود ، که با یک سیستم اندازه گیری فاصله الکترونیکی (EDM) ادغام شده است. این ترکیب امکان اندازه گیری زاویه های افقی و عمودی و همچنین مسافت را با استفاده از همان دستگاه را در همان زمان فراهم می کند ، که از نظر قابلیت حمل ، راحتی و سرعت برای نقشه بردار بسیار مطلوب است. امروزه توتال استیشن ها از قابلیت های متنوعی برخوردار هستند و در نقشه برداری های کاداستر ، مهندسی عمران و در کارگاه های ساختمانی مورد استفاده گسترده قرار می گیرند. در ادامه بطور خلاصه ویژگی ها ، مشخصات و رویکرد های آن را بررسی میکنیم
تئودولیت
برای چندین دهه و تا دهه 1960 ، تئودولیت ها ابزارهای مهم نقشه برداری برای جمع آوری ژئودتیکی در یک سیستم مختصات ثابت کره زمین بودند. شکل 1 تئودولیت را برای اندازه گیری های ژئودزیکی در هند را در قرن 19 نشان می دهد ، کوششی که ده ها سال طول کشید و با نام ویلیام جورج اورست (1790) به طور جدایی ناپذیری در ارتباط است. در واقع ، مرتفع ترین کوه روی زمین – کوه اورست با ارتفاع 8،848 متر از سطح دریا – به عنوان یک نقشه بردار زمین نامگذاری شده است. جورج اورست از 1830 تا 1843 در هند نقشه بردار بود.
دوربین نقشه برداری (توتال استیشن)
از تئودولیت تا توتال استیشن تئودولیت زاویه ها را اندازه گیری می کند ، و محاسبه مختصات نیز به مسافتهایی احتیاج دارد که در گذشته با زنجیر یا نوارهای اندازه گیری انجام می شد. بدون احتیاط های دقیق ، زنجیره ها و نوارها نتایج نادرستی را به وجود می آورند. نوآوری مهمی که اندازه گیری مسافت را تخصصی تر کرد اندازه گیری با فاصله یاب الکترونیکی (EDM) بود. EDM در حدود سال 1940 توسعه یافت ، در دهه 1960 بصورت تجاری در دسترس قرار گرفت. Wild T3 ، یک تئودولیت که در سال 1925 معرفی شد. Aga Geodimeter 14 ، یک دستگاه EDM تجاری است که در سال 1970 تولید شد. HP 3820A ، EDM هست که بر روی یک تئودولیت نصب شده است.
در سال 2009 Ruide RTS R5 معرفی شده ؛ در سال 2014، Linertec LGP300 ، معرفی شده ؛ در سال 2015 Trimble S9 ، معرفی شده ؛ و لایکا SmartStation با گیرنده GNSS ارائه داده اند. از دید چشم غیر مسلح هیچ تفاوت چشمگیر وجود ندارد و این واقعاً تعجب آور نیست زیرا مبانی عملیاتی همان است. توتال استیشن ها از ابتدا، همیشه دو زاویه – افقی و عمودی – و دامنه یا فاصله شیب را تا نقطه هدف اندازه گیری کرده اند. انقلاب در درون توتال استیشن است: ریزپردازنده ها ، حافظه ها، فناوری حسگر و ارتباط بی سیم. این نوآوری ها به تدریج با گذشت زمان در دستگاه ها گنجانیده شده است ، و همه آنها بازده گردش کار توتال را بررسی کرده و کیفیت داده های حاصل را بهبود می بخشند
روش کار EDM توتال استیشن
قسمت EDM برای اندازه گیری فاصله شیب نقطه هدف از انرژی الکترومغناطیسی EMاستفاده می کنند. از دو اصل استفاده می کند: اندازه گیری فاز و پالس – همچنین به آن “زمان پرواز” گفته نیز می شود. انرژی EM ممکن است به عنوان سیگنالهای حامل مادون قرمز ساطع شود ، که توسط یک فرستنده کوچک در مسیر نوری دستگاه تولید شده و به صورت امواج سینوسی تعدیل می شود. مرحله سیگنال برگشتی با فاز سیگنال ساطع شده مقایسه می شود. این کار را می توان با دقت در سطح میلی متر انجام داد. با این حال ، تعداد کل این چرخه کامل هنوز ناشناخته است و از طول موج های مختلف برای بدست آوردن آنها استفاده می شود.
در روش دیگر از پالس های لیزر استفاده می کند. زمان طی شدن پالس و (Δt) اندازه گیری می شود و با ضرب آن با سرعت نور (c) و تقسیم نتیجه به دو ، فاصله (dرا می توان با دقت محاسبه کرد. به همین دلیل است که به این روش اندازه گیری زمان پالس لیزر TOFنیز گفته می شود. بعضی از توتال استیشن ها هر دو اصل اندازه گیری را در یک ابزار یکسان ترکیب می کنند. روش تغییر فاز، با دقتی زیر میلی متر تا زیر سانتیمتر ، دقیق ترین روش است اما محدوده اندازه گیری آن محدود به حدود 100 متر است. واحدهای ToF EDM بسته به شرایط جوی و نوع منشور مورد استفاده می توانند مسافت تا 10 کیلومتر یا بیشتر را اندازه گیری کنند.
منشور-رفلکتور
سیگنال EM با هر سطحی که برخورد کند بازتاب می یابد. قدرت بازگشت به نحوه تعامل سیگنال مربوطه با سطح بستگی دارد. ممکن است بازتاب ، جذب یا انتقال یابد. فقط پرتوهای بازتابی به دستگاه می رسند و از این رو قابل سنجش خواهند شد ، اما برخی از انواع بازتاب از سایر موارد بهتر است. در حالت ایده آل ، یک سطح به عنوان یک بازتابنده پخش رفتار می کند: بازتاب ها از همه جهات یکسان هستند و بنابراین سطح انرژی رسیدن به دستگاه بالاترین سطح است.
در مقابل ، با این وجود ، هنگام برخورد به یک سطح خاص ، که به عنوان یک آینه مسطح عمل می کند ، انعکاس منحرف می شود و سیگنال های توسط دوربین نقشه برداری (توتال استشن) یا کم دریافت می شوند یا اصلا دریافت نمی شود. فقط وقتی آینه عمود بر مسیر باشد ، بیشتر سیگنال در جهت ابزار منعکس می شود. برای غلبه بر این مسئله ، سه آینه یا صورت منعکس کننده منشعب ، که به صورت دو طرفه عمود هستند ، بازتاب ها را به سمت منبع منعکس می کنند.
چندین منشور می توانند برای افزایش انرژی منعکس شده و در نتیجه افزایش مسیری که باید در آن قرار بگیرند و یا برای بهبود دقت ترکیب شوند. به عنوان مثال ، با یک منشور منشور Topcon به 3 کیلومتر ، با سه منشور 4 به کیلومتر و با پنج منشور به 5 کیلومتر می رسد. منشور برای هر دو واحد ToF و EDM تغییر فاز استفاده می شود. بسته به نوع کاربرد ، نقشه بردار می تواند انواع زیادی از منشورها را انتخاب کند.
طولیابی توتال استیشن توسط لیزر
امروزه بدون استفاده از منشور می توان حداکثر 1 کیلومتر را (نقشه برداری) کرد. این توانایی EDM ها نیاز به در دسترس بودن هدف را از بین می برد. این دامنه بستگی به استحکام سیگنال ساطع شده و بازتاب و هندسه هدف دارد. از این رو اشیاء غیرقابل دسترسی یا اهداف واقع در مکان های خطرناک می توانند به راحتی نقشه برداری شوند. امکان تشخیص سیگنال برگشتی از سطوح بایر ، یعنی بدون استفاده از منشور ، نیاز به پالس لیزر با سطح انرژی بالا ، به طور معمول در محدوده 1 تا 20 وات دارد. در مقابل ، اکثر EDM های مبتنی بر فاز با استفاده از منشورها سیگنال هایی را در سطح چند میلی ولت ساطع می کنند.
از آنجا که سیگنال ممکن است بر هر سطح موجود در خط دید منعکس شود ، ممکن است به راحتی اشتباهی رخ دهد. به عنوان مثال ، سیگنال ممکن است توسط یک برگ منعکس شود که از در خط دید می چرخد. نگرانی دیگر واگرایی پرتوی است ، یعنی افزایش قطر پرتو با فاصله از منبع: هرچه فاصله بیشتر باشد ، ردپای سیگنال بزرگتر می شود. این ممکن است باعث ایجاد خطا یا کاهش دقت شود.
پردازش داخلی و ذخیره سازی
چنانچه یک توتال استیشن مجهز به ریزپردازنده داخلی باشد ، مشاهدات اولیه – جهت های افقی و عمودی و فاصله شیب – می تواند در زاویه ها ، مسافت افقی و مختصات x ، y ، z از نقطه هدف در یک سیستم زمین مرجع پردازش شود. اگر مجهز به سنسورهایی باشد که دمای جو و فشار آنها را اندازه گیری می کند ، می تواند اصلاحات را در اندازه گیری های اولیه محاسبه کند.
تخلیه اطلاعات
داده های جمع آوری شده می تواند در یک نوت بوک که معمولاً دارای ظرفیت کافی برای ذخیره نقاط داده های جمع آوری شده در طی یک روز کاری است ، ذخیره می شوند. پس از بارگیری در رایانه یا سرور پردازش ، داده ها می توانند از نوت بوک حذف شوند بنابراین برای استفاده مجدد آماده است. با این حال ، از دست دادن داده ها پس از یک روز کاری ، نه تنها ناامید کننده است، بلکه مهمتر از همه اتلاف وقت و پول است. از این رو خوب است وقتی که داده های ذخیره شده در نوت بوک به طور مرتب به حافظه های جانبی خارجی مانند فلش مموری USB یا کارت حافظه SD انتقال داده شود.
مشاهدات جمع آوری شده در کار میدانی را می توان به یک لپ تاپ وارد کرد و در محل پروژه پردازش شود تا از نظر کامل بودن و کفایت داده ها و بازبینی سایر روش های مرتبط با کیفیت بررسی شود. هنگامی که نتایج رضایت بخش است ، می توان آنها را از طریق اینترنت روی سرور در دفتر بارگذاری کرد یا حتی در فضای ابر ذخیره کرد. از این رو می توان از مراجعه به دفتر جلوگیری کرد و نقشه بردار میدانی می تواند تکالیف بعدی خود را در هنگام کار در محل یا در خانه روی لپ تاپ خود بارگیری کند.
بنابراین استفاده از اینترنت باعث افزایش بهره وری می شود. از طرف دیگر ، این انعطاف پذیری یک مشکل مدیریتی را ایجاد می کند: چگونه رئیس نقشه برداری در دفتر چطور می داند تجهیزات در کجا قرار دارد ، چنانچه به سرقت رفته باشد، یا نیاز به اعتبار سنجی مجدد یا تعمیر و نگهداری داشته باشد؟ برخی از جدیدترین ایستگاه های مجهز به نرم افزار هستند که به مدیران این امکان را می دهد تا بررسی کنند که توتال استیشن ها از نظر سیستم عامل و نرم افزار در چه وضعیتی هستند.
در برخی از اماکن ساختمانی ، به عنوان مثال در جاهایی که ساختمانهای بلند در جهت عمودی نسبت به هم فاصله میلی متری دارند، تعداد منشور ممکن است به حدی باشد که توتال استیشن دچار سردرگمی شود و منشور اشتباه را انتخاب کند. بعضی از توتال استشن ها دارای مقرراتی هستند به طوری که می دانند که کدام منشور مورد نظر است. یکی دیگر از قابلیت های اضافی که کار را برای نقشه بردار آسانتر می کند ، به خصوص هنگام نقشه برداری در تونل ها یا معادن زیرزمینی ، یک نشانگر لیزری است که اهداف دورتر از ابزار را تجسم می کند.
توتال استیشن برای اولین بار با نام های مختلفی از جمله زاویه سنج الکترونیکی و تئودولیت EDM به نقشه برداران معرفی شد. در ابتدا ، Total Station یک اسم مناسب بود که توسط Hewlett-Packard HPبرای معرفی تئودولیت مدل 3810A خود در حدود سال 1975 بکار برده شد.
احتمالاً به دلیل خوش آهنگ بودن آن به گوش مهندسین نقشه برداری به زودی این اصطلاح را برای همه تئودولیت ها ی مجهز EDM داخلی بکار بردند. توتال استیشن یک اسم رایج شد ، بدون اینکه با حروف بزرگ نوشته شود. با گذشت زمان و همگام شدن با انقلاب میکروالکترونیک ، طراحی اولیه توتال استیشن ها با ویژگی های خاص افزایش یافت که باعث شده سریع تر و راحت تر نقشه برداری انجام شود.
بکارگیری موتور، جابجایی زاویه ای افقی و عمودی را قادر ساخت، بنابراین برای پیاده کردن مختصات، در زمان صرفه جویی می شد، زیرا تلسکوپ خود را هدف قرار می دهد و نقشه بردار فقط باید منشور را در موقعیت مناسب قرار می داد. منشور از طریق سیگنالهای رادیویی یا تصویربرداری مشخص می شود.
اولین موتورها به صورت مکانیکی ساخته شده بودند اما امروزه موتورهای مغناطیسی پایدار با سرعت و بی صدا کار می کنند. قدم بعدی به کارگیری ارتباط بی سیم بود تا بتوان از طریق یک کنترلر خارجی که روی قطب نصب شده است ، این عملیات را هدایت کرد.
چنین توتال استیشن های رباتیک امکان انجام نقشه برداری توسط یک نفر را فراهم می کند ، بنابراین هزینه های کار را نیز کاهش می دهد. حداقل دو نقطه معلوم در راستای دید یکدیگر لازم است: یکی برای قرار دادن دستگاه و دیگری برای تعیین زاویه آزیموت.
برای رفع نیاز به نقاط معلوم، منطقی است که توتال استیشن را با یک گیرنده GNSS توسعه دهیم. GNSS همچنین برای ثبت سریع داده ها بسیار کارآمد است ، اگرچه ممکن است سیگنالها آن در مجاورت درختان یا ساختمانها بلند بسیار ضعیف باشند به همین خاطر در صورت نیاز به دقت بالا.
در این گونه موارد توتال استیشن وظیفه را به عهده می گیرد. پیکربندی دوگانه باعث افزایش کارآیی جمع آوری داده های گسترده می شود ، در حالی که نقشه برداری توسط یک نفر قابل انجام است.
تصویربرداری و لیزر
دوربین های نقشه برداری جدید به تلسکوپ مجهز شده اند که با اپتیک و EDM روی یک محور است. اسکریت شات های اخذ شده از محل نقشه بردرای، اجازه می دهد تا محل و موقعیت پروژه ثبت شود و یادداشت هایی با استفاده از یک مداد دیجیتالی روی صفحه توتال استیشن نوشته شوند.
این امر نیاز به پس پردازش ادر دفتر کار را کاهش می دهد و همچنین ممکن است از مراجعه مجدد به این محل، جلوگیری کند. از آنجا که تصویر به همراه مختصات ایستگاه و نقاط هدف ذخیره می شود ، می توان orthoimagery ایجاد کرد. همچنین، کار تصویربرداری دیجیتال، امکان ردیابی منشور و پیدا کردن مجدد آن را در صورت گم شدن به دلیل وجود عبور اشیاء مثل وسائل نقلیه از خط دید ، امکان پذیر می کند.
یکی روش های اثبات شده برای افزایش دقت ، اندازه گیری چندباره هدف مشابه و میانگین گیری از مقادیر آن است. با استفاده از نرم افزار مبتنی بر میدان دید در رایانه ، همین ویژگی را می توان به طور خودکار در یک سری از تصاویر بدست آمده در طول اندازه گیری های تکراری مشاهده کرد.
این کار باعث بهبود خودکار خودکار دقت می شود – فقط کمی طول می کشد. امروزه ، اسکنرهای لیزری زمینی TLSمقبولیت گسترده ای کسب کرده اند. یک TLS و یک EDM از جهاتی بسیار مشترک هستند: یک TLS بدون منشور کار می کند ، و هر دو از لیزر پالس یا اندازه گیری تغییرات دامنه از طریق جابجایی فاز استفاده می کنند.
بنابراین ، منطقی است که توتال استیشن هایی را با توانایی TLS در جمع آوری ابر نقطه توسعه دهیم. بخشی از صحنه محل نقشه برداری به عنوان یک پنجره روی صفحه نمایش توسط نقشه بردار بطور همزمان به همراه مشخصات فواصل افقی و عمودی نشان داده می شود.
ثبت داده های اسکن شده براحتی توسط یک TLS می تواند انجام شود زیرا این کار صرفاً یک امکانات الحاقی در توتال استیشن است. نتایج را می توان با استفاده از نرم افزار پردازش ابری نقاط پردازش کرد.
برنامه های کاربردی توتال استیشن لایکا
Surveying برداشت
Stake out پیاده سازی
Free Station ترفیع
Reference Line خط هادی
Tie Distance خط اتصال
Remote Height نقطه دوردست ، ارتفاع مجهول
Area مساحت
Construction ساختمان
Set Job ساختن جاب
تخلیه دوربین های توتال استیشن لایکا
انتقال اطلاعات از کامپیوتر به توتال استیشن لایکادر این حالت معمولا یک فایل متنی حاوی مختصات نقاط به فرمت خاص را داریم که می خواهیم این نقاط را وارد حافظه توتال استیشن کنیم.
مراحل کار در دوربین لایکا:ابتدا با ورود به قسمت Menu ⇒ COMM Parameters تنظیمات نحوه انتقال داده را در دوربین انجام می دهیم. سپس با ورود به قسمت File management از صفحه منوی اصلی ، لازم است یک جاب جدید برای مختصات نقاطی که می خواهیم از کامپیوتر به دوربین منتقل کنیم.
مراحل کار در نرم افزار کامپیوتر:ابتدا فایل متنی حاوی مختصات نقاط را از فرمت متنی مانند text به فرمت idx تبدیل می کنیم. برای انجام این کار وارد نرم افزار Leica Survey Office شده و گزینه Coordinate Editor را انتخاب میکنیم. در پنجره ای که باز می شود، گزینه Open را انتخاب کرده و فایل متنی نقاط را با پسوند text باز میکنیم.پس از انجام یک سری تنظیمات (مانند کارکتر جدا کننده پارامترها در فایل متنی مانند ویرگول)، باید روی قسمت بالایی هر ستون که با شماره های ۱،۲ و…مشخص شده است. کلیک راست نموده و مشخص کنیم که هر یک از ستون ها نشان دهنده چه پارامتری هستند ( مانند شماره نقطه یا X یا …). در این قسمت Coordinates/Easting و Coordinates/Northing و Coordinates/Elevation به ترتیب نشان دهنده Z ، Y، X و Point id نشان دهنده شماره نقطه و در نهایت Cod نشان دهنده کد نقاط میباشد.پس از انجام این کارها نقاط وارد نرم افزار Coordinate Editor میگردند. در نهایت کافی است در این نرم افزار گزینه Save را انتخاب کرده و نقاط را با فرمت idx ذخیره کنیم. سپس با ورود به قسمت Data Exchange Manager از نرم افزار لایکا و با توجه به توضیحات داده شده می توان جاب مورد نظر را جهت انتقال مختصات نقاط از قسمت چپ نرم افزار انتخاب کرده و فایل idx حاوی مختصات نقاط را نیز از قسمت سمت راست نرم افزار انتخاب کرده.
مجددا با گرفتن و کشیدن فایل idx از سمت راست و رها کردن آن روی جاب مورد نظر در قسمت جاب نرم افزار (و یا بجای گرفتن و کشیدن با استفاده از گزینه های Copy و Past ) ، فایل را به حافظه توتال استیشن انتقال داد.
پرسش و پاسخ خرید توتال استیشن(دوربین نقشه برداری)
دوربین توتال استیشن چیست؟
دوربین نقشه برداری که دوربین توتال استیشن نیز نامبده می شود در واژه لاتین یعنی دوربین ایستگاه جامع. در واقع با ایجاد یک شبکه جامع مختصاتی و استقرار دوربین توتال استیشن می توان اطلاعات هندسی پروژه را ثبت کرد.
دوربین نقشه برداری چیست؟
دوربین نقشه برداری یک ابزار مکانیکی و الکترونیکی است که جهت ثبت اطلاعات رقومی به کار می رود. دوربین نقشه برداری در انواع مختلف از جمله ترازیاب، تئودولیت و توتال استیشن موجود است. با قراول روی و ضبط اطلاعات توسط ابزار نوری اطلاعات هندسی را ثبت می کند.
بهترین دوربین توتال استیشن اروپایی کدام برند است؟
کشور های اروپایی و آمریکایی توتال استیشن های مختلفی را تولید می کنند. معروف ترین دوربین های توتال استیشن لایکا و تریمبل می باشند. با توجه به نوع پروژه این دو برند از بهترین ها هستند. توتال استیشن های لایکا کاربر پسند تر می باشند.
بهترین دوربین توتال استیشن چینی کدام برند است؟
کمپانی های مختلفی در چین نیز توتال استیشن های خوبی را تولید می کنند. کمانی مطرح و مرجع تولید تجهیزات نقشه برداری ساوت برند های چون سندینگ، کولیدا و روید را تولید می کند. توتال استیشن سندینگ به دلیل تشابه منو با لایکا و خدمات پس از فروش محبوبیت بیشتر از برند های دیگر دارد. همچنین وجود نمایندگی رسمی در کشور ایران به محبوبیت برند سندینگ افزوده است.
دوربین نقشه برداری چه کاربردی دارد؟
دوربین های نقشه برداری در انواع مختلف در پروژه های راهسازی، ثبتی، ساختمانی و صنعتی کاربرد دارند. دوربین های توتال استیشن جهت برداشت اطلاعات هندسی پروژه ها استفاده می شوند. محبوب ترین دوربین های نقشه برداری در ایران لایکا و سندینگ می باشند.
بهترین دوربین توتال استیشن کدام برند است؟
تعریف بهترین دوربین نقشه برداری بستگی به نوع پروژه و استفاده از دستگاه دارد. در کل همه برند ها خوب هستند اگر خوب نباشند تولید نمی شوند. ولی برخی برند های به دلیل برخی مسائل ازجمله بازار دست دوم، قیمت مناسب و کارایی در صدر قرار دارند.